Bilgi / Randevu Al

Neden İngilizce Öğrenmeliyiz?

Neden Yabancı bir dil öğrenmeliyiz?

 

Son yıllarda artan çok çeşitli ihtiyaçlar ile insanlar eğitim, kariyer, iletişim, yeni ülkeler görme isteği veya keyfi olarak yabancı bir dil öğrenmeye çalışıyor. Günümüzde özellikle İngilizcenin tüm dünya tarafından ortak dil olarak kabul edilmesi, eğitim ve iş alanında bu dile sahip olanlara ayrıcalık getirmesiyle yabancı dil öğrenme konusundaki önemi git gide artıyor. Artık herkesin İngilizce bildiği ya da öğrenmeye çalıştığı bu dönemde eğitim veya iş alanında kullanmak için dil öğrenmesi bir zorunluluk haline gelmiş durumdadır. 

 

English Explorer olarak yabancı bir dil öğrenmenin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

 

1-Öğrencilik hayatı kolaylaşır

 

Yabancı bir dil öğrenerek, sadece kendi ülkenizdeki eğitim olanaklarından faydalanmakla kalmayıp, diğer ülkelerdeki sınavlara rahatlıkla girebilir, eğitim hayatınızı hayalini kurduğunuz ülkede devam ettirebilirsiniz. Gideceğiniz ülkede eğitim hayatınıza devam ederken sahip olacağınız yabancı dil yeterliliği sayesinde yaşayabileceğiniz kültür farkını daha azaltabilir, öğrenciyken part-time çalışma imkanlarından yararlanabilir ve stajlarda farkınızı ortaya koyabilirsiniz. Ayrıca gittiğiniz şehre daha çabuk adapte olup, yeni arkadaşlar edinme konusunda da sizi bir adım öne geçirecektir. 

 

2-Bir Dünya insanı gibi bak!

 

Yabancı bir dil öğrenmekle sadece eğitim ve iş alanınıza olumlu katkı sağlamakla kalmayıp, ayrıca dünyaya karşı bakış açınızı da oldukça genişletirsiniz. Aynı zamanda yeni bir dil öğrenerek yaratıcılığınızı artırıp, hafızanızı da güçlendireceksiniz.  Böylelikle keşfedeceğiniz her şey sizi diğer insanlardan bambaşka kılmakla kalmayıp, bakış açınızı ve vizyonunuzu genişleterek yeni yetenekler elde etmenizi ve bu edindiğiniz yetenekleri en etkili şekilde kullanmanızı sağlayacaktır. Tüm bunlarla dünyayı daha iyi anlayabilen, açık görüşlü, anlayışlı ve kaşif bir bireye dönüşeceksiniz.

 

3-İş piyasasında rakiplerinden bir adım önde olursun

 

Yabancı bir dil bilmenin fayda ve avantajları arasındaki en önemli konu, özellikle öğrenciler ve yeni mezunları için, iş olanaklarıdır. Günümüzde yabancı bir dil biliyor olmak iş hayatına başlarken tahmin edeceğinizden çok daha fazla avantaj sağlamaktadır.  Özellikle yeni mezun kişilerin bir veya birden çok dil biliyor olması, onlara rakiplerinden çok daha fazla iş imkanı sağlamaktadır. Yaşadığımız dünyanın hızla değişmesi ve gelişmesiyle birlikte, iş olanakları artık ülkemizle sınırlı kalmayıp, dünyanın farklı yerlerine uzanmaktadır. Bunun sonucu olarak, yabancı dil bilen bir birey,  farklı ülke ve sektörlerde kendisine rahatlıkla istihdam sağlayabilir. Bu olanaklardan yararlanmak isteyen kişilerin mezun oldukları bölüm ve okulların yanı sıra sahip olduğu dil yeterlilikleri de artık oldukça belirleyici bir  hal almıştır.

 

4-Dünyanın her yerinden arkadaşların olsun

 

Yabancı bir dil bilmenin kişilere sağladığı avantajlar arasında, dünyanın her yerinden yeni arkadaşlar edinme de vardır. Hem eğitim hem de iş hayatına yaptığı katkıların yanı sıra dil öğrenmenin bir diğer katkısı da yepyeni arkadaşlar edinebilmeyi sağlamasıdır. Yeni bir dil öğrenerek belkide ömür boyu devam edecek arkadaşlıklar ve dostluklar kurabileceksiniz. 

 

5-Kendine güvenin artsın

 

Öğreneceğiniz herhangi bir yabancı dil ile öz güveniniz artacak, daha kararlı, açık görüşlü bir birey olacaksınız. Böylelikle yurt dışında hiç bilmediğiniz bir ülkede yaşamak, oraya taşınmak, eğitim alıp, staj yapmak ya da çalışmak çok daha kolay olacaktır. Ayrıca öğreneceğiniz yabancı dil sayesinde insanlarla daha rahat iletişim kurabilir, onlardan pozitif geri dönüşler alabilirsiniz.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN:

İLETİŞİME GEÇ

DİĞER MAKALELER